Nieuws

Europees kampioen Anouk Vetter blijft bescheiden richting EK

ARNHEM - Ze verdedigt over anderhalve maand haar Europese titel zevenkamp, maar atlete Anouk Vetter uit Arnhem blaast niet te hoog van de toren.
"Ja, ik ben bescheiden. Het is niet zo makkelijk om zomaar op het podium te komen. Dat is wel het doel. Het vorige EK was in een olympisch jaar. Er deden minder atleten mee, maar mijn prestatie toen was heel goed. Het was een heel mooi EK en heel tof en bijzonder om daar te winnen met een nationaal record."
Vetter zal nu onder meer moeten afrekenen met de olympische- en wereldkampioen Nafi Thiam uit België. "Zij is echt een geweldige atlete. Het wordt heel pittig, ik zal haar niet zomaar verslaan. Ik heb de lat echt wel hoog gelegd voor mezelf. In 2016 en 2017 heb ik enorme stappen gezet. We hebben het dit jaar anders aangepakt. Ik heb alleen de meerkamp van Götzis gemaakt, want mijn tweede meerkamp is vaak mijn beste. En dat is nu dus het EK. Ik hoop op een stijgende lijn en qua punten misschien een nieuw Nederlands record."
Vetter is wel blij met de gerenoveerde atletiekbaan op Papendal. "Prachtig, deze week mogen we voor het eerst met spikes. We trainen hier met het hele nationale team op het mooie Papendal. Dat is top."
Alleen moet ze haar trainingsmaatje Nadine Visser (midden op de foto) uit Arnhem missen. "Ja, dat vind ik echt heel jammer. Bij een zevenkamp ben je twee dagen bezig en dat is mentaal een flink weekend. Heftig en dan is een teammaatje heel fijn, daar kun je mee kletsen. Ik miste haar wel in Götzis. Ze is er op het EK wel bij, maar dan op de horden. Het zou mooi zijn als we allebei een medaille pakken."
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52