Gelderse coalitiepartijen: '360 miljoen investeren in verbetering klimaat'

ARNHEM - De Gelderse coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en PvdA willen dat de provincie 360 miljoen euro gaat investeren in de verbetering van het klimaat. Zij stellen voor om daar tot 2030 jaarlijks 30 miljoen aan uit te geven.

Er worden nog geen concrete projecten genoemd waarvoor het geld bestemd is. 'Het gaat om alles om de CO2-uitstoot terug te dringen', zegt Fleur van der Schalk van D66, een van de initiatiefnemers van het voorstel. 'Het kan bijvoorbeeld gaan over vervoer, mobiliteit of circulaire economie.'

Klimaatinitiatief

De miljoenen kunnen gestoken worden in het provinciale klimaatinitiatief, de eerder dit jaar uitgesproken ambities op het gebied van duurzaamheid. 'De klimaatopgave is een urgente opgave. Met ons voorstel sorteren we voor op een verdere uitwerking van het klimaatinitiatief. We moeten niet klem raken in kortdurende projecten en verder kijken dan een verkiezingsperiode van vier jaar. We willen dan ook langjarige afspraken maken', aldus Van der Schalk.

Het voorstel van VVD, CDA, D66 en PvdA wordt bij de behandeling van de Voorjaarsnota in de Provinciale Staten-vergadering van 4 juli besproken. 

 

 

 

 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: