Nieuws

UIT in het weekend: dit zijn de tips van Esther

Epe staat deze maand in teken van paarden
Het wordt een prachtig weekend. Heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is dit weekend? Dan heb je geluk, want ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet.
Het wordt een prachtig weekend. Heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is dit weekend? Dan heb je geluk, want ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet.
In het tv-programma UIT met Esther geeft presentatrice Esther Stegeman elke donderdag uitgaanstips voor evenementen, voorstellingen en exposities in Gelderland. Elke week zet ze ook de leuke tips voor het weekend voor je op een rijtje. 

Dansen en swingen in Beekbergen

Voor het allerkleinste Festival van Nederland moet je zaterdag in Beekbergen zijn. Daar wordt het Zomerjeuk Festival gehouden. Het festival vindt plaats bij de Boerderij Beekbergen. Er zijn optredens van drie verschillende bands en er worden danslessen gegeven. Zomerjeuk begint om 16.00 uur.

Trucks kijken in Nijkerk

Gek op trucks, dan kun je zaterdag het beste naar Nijkerk gaan. Voor de 33e keer wordt daar het Truckfestijn gehouden. Ieder jaar organiseert Stichting Truckers voor Gehandicapten een feestje voor gehandicapten. De stoet van 160 vrachtauto’s zal om 13.00 uur starten voor een rondrit door Nijkerk en Nijkerkerveen. 

Schaapscheerdersfeest in Vierhouten

In Vierhouten zijn de schapen er klaar voor om hun jasje uit te trekken. Zaterdag worden de schapen geschoren bij de Zonnehal op de Paasheuvel in Vierhouten. Je kunt zien zien hoe de scheerders op traditionele wijze de wol handmatig met een schaar knippen. De dag start rond 09.00 uur en het scheren duurt tot 16.00 uur.

Foodtrucks in het park in Nijmegen

Het Nijmeegse Hunnerpark staat dit hele weekend in het teken van lekker eten en drinken. Tijdens het TREK festival kun je in het stadspark ongedwongen genieten van lekker eten, live muziek en theater. Tijdens het foodtruckfestival kun je ook bijzondere acts van jonge theatermakers en live muziek zien.

Relaxen bij Kasteel Vorden

In de Achterhoek kun je genieten van het relaxte festival van Nederland: Manana Manana. In de tuin van Kasteel Vorden kun je dansen, drinken, vuurtje stoken, vissen en barbecuen. Er zijn acht verschillende podia waarop muziekoptredens van blues tot klassiek worden gegeven. 

Nieuwe tentoonstelling in CODA

In het CODA Museum in Apeldoorn is vanaf dit weekend de nieuwe tentoonstelling Gelderland Grensland te zien. De tentoonstelling is onderdeel van het Erfgoedfestival. Je kunt er landschapschilderkunst en -tekenkunst van de zeventiende tot en met de twintigste eeuw te zien. 

Kunstroute over paarden in Epe

Epe staat deze maand in het teken van paarden. Voor de 25ste keer wordt de Eper Paardenvierdaagse gehouden in het dorp. Vanwege het jubileum hebben ze dit jaar een kunstroute ontwikkeld met verschillende paardenkunstwerken. Je kunt nog tot en met 29 juni langs bij de drie locaties in Epe.