Da's bijzonder: alle leerlingen geslaagd op college Elburg

DEN HAAG - Het was afgelopen woensdag een feestelijke dag voor zowel de examenkandidaten als het team van het Van Kinsbergen college in Elburg.

Alle kandidaten die examen hadden gedaan, waren in één keer geslaagd. 'Het is altijd fijn als je ziet dat de inzet die iedereen de afgelopen jaren getoond heeft, wordt beloond', zo reageert schoolleider Heidy van den Berg met een grote glimlach.

Unieke situatie

De kandidaten van het Van Kinsbergen college zijn dit jaar geslaagd en het unieke is dat dit in één keer gebeurd is, dus zonder herkansingen. Nog unieker is wellicht het feit dat van de dertig kandidaten 22 procent is ingestroomd op kaderberoepsgericht niveau, en drie kandidaten de vierjarige opleiding in drie jaar hebben afgerond.

Trots

Volgens Van den Berg heeft deze bijzondere prestatie alles te maken met de motivatie van de leerlingen en de kansen die zij gegrepen hebben. 'Ik ben trots op mijn leerlingen, maar ook trots op mijn team. Samen hebben we er hard voor gewerkt om deze prestatie neer te zetten.'

Alle reden voor een feestje dus. Op maandag 9 juli wordt op het Van Kinsbergen college op traditioneel ludieke wijze,de diploma-uitreiking gevierd.

 

Deel dit artikel: