Vrouwenploeg Achilles'29 heeft al zestien speelsters

GROESBEEK - Terwijl de club in een diepe bestuurlijke en financiële crisis verkeert, krijgt de vrouwenploeg van Achilles'29 al aardig vorm.

Voor volgend seizoen bestaat de selectie nu al uit vijftien speelsters. Joy Kersten, Sophie Cobussen, Glenda van Lieshout, Amber Mutsaers, Melissa Evers, Lisa Blankenstein, Demi Termaat en Romy van Oorschot blijven. De talentvolle keepster Jade Adan, die herstelt van een kruisbandblessure, gaat ook door bij de Groesbeekse club.

Er zijn ook heel wat nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. Keepster Annerens Tijm en Corine Peels van PSV, Anouk Borgman van FC Twente, Julia Ibes van CTO Eindhoven, Myrthe van der Laar van Venray en Fabienne Aerts van Woezik komen volgend seizoen ook uit voor Achilles, dat opnieuw uitkomt in de eredivisie. Sandy Heijkamp, ex-speelster van FC Utrecht gaat ook voor Achilles spelen. 

Bovendien start de club met een beloftenteam voor vrouwen, zodat de doorstroming op termijn ook gegarandeerd is. Achilles'29 begon in 2016 met vrouwenvoetbal en had toen met Kika van Es (foto) een international in de gelederen, die deel uitmaakte van de nationale ploeg die vorig jaar Europees kampioen werd.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Groesbeek Sport
Deel dit artikel: