Eikenprocessierups dwarsboomt avondvierdaagse in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - De avondvierdaagse in Lichtenvoorde zucht onder de terreur van de eikenprocessierups. De organisatie heeft op twee avonden ingegrepen op de route, omdat bomen vol met hinderlijke nesten zitten. Het gaat om de openingsavond, volgende week woensdag, en de vrijdag.

Voorzitter Ronald Ebbers van de Avondvierdaagse Lichtenvoorde kreeg een tip van de beheerder van speeltuin Kindervreugd dat de kinderen die meedoen aan de 5 kilometer woensdag een andere pauzeplaats moeten zoeken.

'Hij vertelde me dat de drie eiken in de speeltuin bomvol haren zitten', vertelt Ebbers. Ebbers kon uitwijken naar de Frans ten Boschschool waar de kinderen die aan de 5 kilometer meedoen onderweg even op adem kunnen komen.

'We nemen geen enkel risico'

Op de derde dag, de vrijdag - het evenement in Lichtenvoorde heeft de intocht op zaterdag - , is het parcours van 12,5 en 15 kilometer aangepast. Ebbers: 'We gaan dan naar Harreveld en die gaat over een kerkenpad. Ook daar staat een eik met haren van de eikenprocessierups. We nemen geen enkel risico.'

Sluitstuk van de avondvierdaagse is de wandeltocht op zondag voor deelnemers aan de halve en hele marathon. De organisatie grijpt op die routes niet in, zegt Ebbers. 

De Avondvierdaagse in Lichtenvoorde trekt tussen de 2500 en 3000 deelnemers. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: