Kerk Puiflijk uurtje open voor 'verwerken' sluiting

PUIFLIJK - De kerk van Puiflijk is zondag een uur open voor parochianen die de Johannes de Doperkerk een warm hart toedragen. Het parochiebestuur heeft eerder de kerk gesloten, zeer tegen de zin van een groep kerkgangers.

'Wij begrijpen het verdriet van velen binnen onze parochie bij het afscheid van dit kerkgebouw en hopen dat deze openstelling voor mensen die daar behoefte aan hebben kan bijdragen in de verwerking van deze situatie', schrijft het parochiebestuur op zijn website.

Vorig jaar ging de Johannes de Doperkerk in Puiflijk dicht. De kerk werd verkocht. Onlangs kreeg het kerkbestuur het aan de stok met parochianen. Inzet was het interieur van de kerk.

'Verkwanseling erfgoed'

Het bestuur en het bisdom willen dat de beelden en andere zaken ergens anders een bestemming krijgen, maar veel inwoners van Puiflijk willen dat de spullen in hun dorp blijven. Inwoner Jan Reijnen noemde dit tegenover Omroep Gelderland 'verkwanseling van erfgoed, geschiedenis en kunst'.

Niets aan te doen, aldus het bestuur. De parochie moest de kerk wel leeghalen. 'Dat schrijft het bisdom zo voor. Zodra de kerk verkocht is en uit de eredienst is gehaald, dan moeten ook de liturgische spullen eruit', aldus vice-voorzitter Ton Perlo.

Zie ook: Kerkrel in Puiflijk duurt voort

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Druten Rivierengebied Religie
Deel dit artikel: