Het verlossende telefoontje: toedeledokie middelbare school!

ARNHEM - Duizenden leerlingen in het voortgezet onderwijs in Gelderland kregen woensdag het verlossende woord. Geslaagd!

Ze kunnen met een gerust hart de koffers pakken voor een welverdiende vakantie om daarna met frisse moed te beginnen aan een vervolgopleiding.

Omroep Gelderland maakte het volgende compilatiefilmpje met jongeren die uit hun plaat gingen toen de telefoon ging en er goed nieuws was.

Verslaggever René Arendsen ging langs bij geslaagde leerlingen. Een van hen was Maarten van Orden uit Rhenoy, hij slaagde voor zijn vwo-examen. Maarten kreeg een speciaal cadeau van René: de vlag van Gelderland.

Beste mavoscholier woont in Silvolde

Een bijzondere vermelding krijgt Tiemco Tap uit Silvolde. Tiemco slaagde cum laude (gemiddeld 8,4) voor zijn mavo-examen. Hij gaat naar het mbo en wil daarna naar het hbo. Tiemco was met zijn uitslag de beste mavo-examenkandidaat van Nederland. Ook hij kreeg een Gelderse vlag uit handen van René.

Uiteraard zijn er elk jaar ook kandidaten die het niet getroffen hebben en zijn gezakt. Velen van hen komen gelukkig in aanmerking voor een herexamen. De herexamens duren van 18 tot en met 21 juni.

Zie ook: Geslaagd? Laat het ons weten en kom op onze erelijst

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Onderwijs
Deel dit artikel: