Grote klopjacht op gevluchte winkeldieven; heli en speurhonden ingezet

ELSPEET - In de omgeving van Elspeet, Vierhouten en Nunspeet heeft de politie woensdag met een helikopter en speurhonden gezocht naar twee verdachten. Beiden sloegen op de vlucht bij een politiecontrole.

De politie meldde aan het einde van de middag dat de mannen zich hadden verschanst in het bos. De een heeft donker haar en droeg een blauw jasje, zwart shirt en een spijkerbroek. De ander is kalend en had een zwart shirt en een spijkerbroek aan.

Vreemd rijgedrag

Wijkagent Johan Bouma schrijft op Twitter dan hij in Nunspeet een auto wilde controleren die opviel vanwege het vreemde rijgedrag van de bestuurder. Toen hij de wagen bij Elspeet liet stoppen, sloegen de drie inzittenden op de vlucht. Een van hen kon snel worden aangehouden.

Voor zover bekend zijn de twee andere verdachten niet meer aangetroffen. Een actie via Burgernet leverde in ieder geval niets op.

Volgens een andere wijkagent zouden de drie mannen betrokken zijn geweest bij een winkeldiefstal.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet Elspeet
Deel dit artikel: