Gelderland krijgt zijn eigen Alpe d'Huzes

BERG EN DAL - Een soort van Alpe d'Huzes in het Rijk van Nijmegen. Op 26 mei 2019 gaan zo'n duizend wielrenners fietsen voor de kankerbestrijding. Ze rijden 7 rondjes van 17 kilometer. Het moet een jaarlijks terugkerend evenement worden. De organisatoren streven in 3 jaar naar 5000 deelnemers en een opbrengst van 1,5 miljoen euro. Het geld gaat naar het Radboudumc in Nijmegen.

Het evenement heet Zeven voor Leven. De naam is afgeleid van de belangrijkste weg op de route, de Zevenheuvelenweg in Berg en Dal en zeven rondes die moeten worden afgelegd. Wie die alle voltooit, heeft uiteindelijk meer dan 2000 hoogtemeters gemaakt.

Een nieuwe stichting zit achter het evenement, Stichting Kanker Zien. 'Deze stichting zet zich in om tumoren in een eerder stadium te ontdekken, zodat patiënten sneller worden behandeld en een betere kwaliteit van leven hebben', zegt Stijn Nooteboom namens de organisatie. Vanaf 21 juni kunnen belangstellende zich inschrijven voor het evenement.

Ondersteuning ploeg Tom Dumoulin

De organisatie gaat samenwerken met het Radboudumc, door de opbrengst van Zeven voor Leven te doneren aan het Radboud Oncologie Fonds van het Nijmeegse ziekenhuis. 

Zeven voor Leven wordt voor langere termijn ondersteund door de wielerformatie Sunweb, de ploeg van Girowinnaar en wereldkampioen tijdrijden Tom Dumoulin.

Inschrijven voor het evenement kan via onderstaande website.

Zie ook: Website Zeven voor Leven

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Berg en Dal Rijk van Nijmegen Radboud Zorg
Deel dit artikel: