Baksteenfabrieken in Oostenrijkse handen

AZEWIJN - De Nederlandse baksteenfabrikant Daas Baksteen komt in handen van het Oostenrijkse Wienerberger. Het Gelderse bedrijf is akkoord over de overname door zijn grotere branchegenoot, maakte Wienerberger bekend zonder vermelding van financiële details.

Daas Baksteen heeft twee baksteenfabrieken, in Azewijn en Winterswijk en is goed voor een jaaromzet van circa 24 miljoen euro. De nieuwe eigenaar gaat ervan uit dat de 125 banen bij het bedrijf voorlopig behouden blijven, gezien de groei in de bouwsector.

Wienerberger is op het overnamepad en heeft dit jaar 200 miljoen euro vrijgemaakt voor de bedrijfsovernames. Daas Baksteen vormt volgens topman Heimo Scheuch een waardevolle aanvulling, wegens de sterke positie van het bedrijf op de Nederlandse markt voor gevelbaksteen en straatbaksteen.

De Oostenrijkse onderneming is naar eigen zeggen 's werelds grootste producent van bakstenen en had in 2017 een omzet van ruim 3,1 miljard euro. Het bedrijf is al actief in Nederland, waar het circa 840 mensen in dienst heeft.

Wienerberger heeft al Gelderse vestigingen in Opheusden, Pannerden, Deest, Zennewijnen, Heteren, Haaften, Erlecom en Bemmel. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Zaltbommel.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Montferland Achterhoek Economie
Deel dit artikel: