Provinciale Staten steunen windmolenpark Bommelerwaard

ARNHEM - Een meerderheid in Provinciale Staten steunt de komst van het windmolenpark Bommelerwaard-A2 in Zaltbommel. Dat is woensdag gebleken bij een provinciale commissievergadering, waarin het inpassingsplan voor de windmolens besproken is.

Het gaat om drie windturbines die in het gebied tussen de spoorlijn Utrecht-Den Bosch en de snelweg A2 worden neergezet. Omwonenden en de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel zijn tegen de komst van de windmolens. Ze maken zich zorgen over het woon- en leefklimaat en zijn bang voor overlast. 

De meeste Statenfracties vinden het plan ruimtelijk aanvaardbaar en zullen er daarom mee instemmen. Een aantal partijen, waaronder SP en SGP, worstelt nog met het dossier. Draagvlak bij de omwonenden is voor hen belangrijk.

De PVV is tegen de komst van het windmolenpark. Provinciale Staten bespreken het windmolenpark op 4 juli opnieuw en nemen dan waarschijnlijk een besluit. Daarmee kan de bouw van de molens nog niet beginnen. Zo moeten Gedeputeerde Staten de komende tijd nog beslissen over het verlenen van de omgevingsvergunning voor de windturbines.

Zie ook: Komst drie grote windmolens in Bommelerwaard stap dichterbij

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zaltbommel Zaltbommel Provincie
Deel dit artikel: