Nieuws

Natuurpad voor de allerkleinsten in Rheden: 'Er is zoveel te zien en te beleven'

Buurttuin Zwarteweg
De Buurttuin in Rheden opent zaterdag een peuter- en kleuterpad. 'Kinderen weten vaak niet hoe planten en bloemen groeien. Wij willen in de buurttuin zorgen dat kinderen meer leren over de natuur', legt vrijwilliger Mieke uit.
RHEDEN - De Buurttuin in Rheden opent zaterdag een peuter- en kleuterpad. 'Kinderen weten vaak niet hoe planten en bloemen groeien. Wij willen in de buurttuin zorgen dat kinderen meer leren over de natuur', legt vrijwilliger Mieke uit.
Deze maand bestaat de buurttuin in Rheden een jaar. Burgemeester Van Eert spreekt van een groot succes. 'Het is zo belangrijk om groen in de wijk te behouden. Naast het feit dat veel groen natuurlijk mooi is in de wijk, is het ook nog eens educatief en verbindt deze tuin de buurt. Het levert ontmoetingen op en kinderen leren hier van alles over de natuur.'
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):
Natuurpad voor de allerkleinsten in Rheden: 'Er is zoveel te zien en te beleven'

Op blote voeten

Het peuter- en kleuterpad is de nieuwste aanwinst in de buurttuin. Mieke: 'Nu kunnen ook de allerkleinsten leren over de natuur. Op blote voeten kunnen de kinderen voelen wat ze fijn vinden en wat niet. Daarnaast kunnen ze kleine opdrachtjes uitvoeren, zoals het proeven en ruiken van de kruiden en groenten in de tuin. Er is zoveel te zien en te beleven in de tuin als je er een beetje oog voor hebt.'

Wormenhotel

Afgelopen mei opende burgemeester Van Eert al het wormenhotel. In dit hotel met speciaal wormenbed kunnen de kinderen precies zien hoe de wormen de grond omzetten tot perfect voedingsmiddel om je bloemen en planten op te laten groeien.

Vrijwilliger worden?

Wilt u ook aanwezig zijn bij de opening van het peuter- en kleuterpad? U bent welkom vanaf 10.30 uur op de Zwarteweg 6 in Rheden. 
Mieke doet ook nog een oproep: 'Vrijwilligers zijn meer dan welkom om te helpen bij het pad voor de kleintjes, maar als u af en toe de slakken wilt vangen bent u ook van harte uitgenodigd!'
Kijk op de website van Gelderland Helpt voor meer informatie over de vrijwilligerstaken in de buurttuin.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!