Jong Oranje warmt schooljeugd Ede op voor EK

EDE - De volleyballers van Jong Oranje keerden dinsdag ‘Back to School’. Dit deden zij in Ede, de stad waar ze deze zomer het EK Volleybal voor jongens onder de 20 jaar spelen. Zo’n 200 kinderen van drie scholen maakten kennis met het team, het volleybal en het Europees Kampioenschap.

Negen van de meest talentvolle Nederlandse spelers bezochten een jaarlijkse sportdag van drie scholen uit Ede: de Koningin Beatrixschool, OBS Uniek en de Franciscusschool. Ede is in juli (samen met het Belgische Kortrijk) de stad waar alle wedstrijden van het EK Jongens <20 jaar tot de halve finales worden gespeeld. De halve finales en finale vinden plaats in Den Haag.

Leven als topsporter

De spelers van Jong Oranje gaven voor zo’n 200 leerlingen een presentatie en volleybalclinics. De spelers vertelden uitgebreid over het leven als topsporter en kregen tijdens de presentatie vele vragen van de enthousiaste kinderen. Vooral de antwoorden op de vragen hoe lang de spelers zijn maakten indruk.

Uiteraard blikten de spelers met de kinderen vooruit op het EK Jongens <20 jaar, dat van 14 tot en met 22 juli in Nederland en België plaatsvindt. Veel leerlingen beloofden om de jonge talenten aan te komen moedigen in de nieuwe hal in Ede. Ze zouden het fantastisch vinden om in een uitverkochte hal te spelen. Alle informatie over het EK, inclusief tickets, is te vinden op www.volleybal.nl/ekjongens.

Voor veel leerlingen was het de eerste keer dat ze volleybalden, maar iedereen deed fanatiek mee. De spelers sloten de clinic af met een indrukwekkend onderling demonstratiespel.

Join Volleybal

Back to School is onderdeel van de promotiecampagne ‘Join Volleybal’. Met Join Volleybal brengt de volleybalbond Nevobo, in nauwe samenwerking met verenigingen, gemeenten, scholen en andere volleybalaanbieders, bijna 150.000 mensen in aanraking met volleybal. Zo gaan bekende volleybalnamen het land in om clinics en presentaties te verzorgen en rijdt een unieke volleybalpromotiebus met gave volleybalattracties door het land. Ook zijn er subsidies beschikbaar voor de organisatie van clinics en (open) toernooien door verenigingen, scholen en andere volleybalaanbieders met als doel het volleybalvirus in Nederland te verspreiden.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Omroep Ede Ede Sport
Deel dit artikel: