Dodelijke klappen: twee jaar cel en tbs

WARNSVELD - Een 35-jarige man uit Zutphen is woensdag veroordeeld tot twee jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de dodelijke mishandeling van Andres Rodriguez uit Warnsveld.

Het 26-jarige slachtoffer werd in de nacht van 7 op 8 juli 2017 zwaar mishandeld bij de Lidl in Warnsveld. Hij werd meermaals in zijn gezicht en tegen zijn hoofd geslagen. Daarna viel hij met zijn achterhoofd op de grond. Toen hij bewusteloos op de grond lag, werd hij ook nog geslagen.

Rodriguez liep ernstig hersenletsel op, raakte in coma en overleed aan maand later zonder bij kennis te zijn geweest.

Ruzie met bekende

Het slachtoffer had eerder die nacht tijdens het uitgaan in Zutphen ruzie met een bekende van de man. De Zutphenaar en het slachtoffer spraken daarna af bij de Lidl. 

Twee eerdere veroordelingen

De dader liep nog in een proeftijd van twee eerdere voorwaardelijke veroordelingen. Die celstraffen, van 1 maand en 114 dagen, moet hij alsnog uitzitten.

De rechtbank kent de moeder van het slachtoffer een vergoeding toe voor de begrafenis en bijkomende kosten. Daarnaast krijgt ze een vergoeding voor de gemaakte reis-, parkeer- en telefoonkosten.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Warnsveld
Deel dit artikel: