Oproep van Tijs uit Beltrum: 'Pas op de trekker!'

ENTER - 'Pas op en laat je zien. Ga niet vlak achter me hangen.' Dat is de noodkreet die loonwerker Tijs te Woerd op Facebook plaatste. Zo wil hij zijn medeweggebruikers waarschuwen voor zijn trekkercombinatie.

Een trekker met kieper erachter is vele meters lang en goed voor een gewicht van een ton of tien. Daarom mag Tijs te Woerd uit Beltrum maximaal 40 kilometer per uur rijden met zijn combinatie. En dat zorgt vaak voor gevaarlijke situaties zegt Tijs.

'En ik zie ze niet, hè'

'Want auto's willen er langs en als dat niet snel kan worden we ongeduldig en halen we roekeloos in. Bij fietsers is het een ander verhaal. Vooral wielrenners vinden de bak ideaal om recordsnelheden te halen door 'uit de wind' te zitten. En ik zie ze niet, hè.' zegt Tijs. 'Dus als ik moet remmen liggen ze er geheid onder. Dat wil je niet.'

Metertje of acht

'Een metertje of acht, negen. Dichterbij moet je niet achter de kieper rijden.' zegt Tijs. 'Als jij de spiegels niet ziet; zie ik jou ook niet.' Een oproepje op Facebook leverde Tijs honderden steunbetuigingen op. Zelfs één van een wielrenner die door Thijs vlak achter de bak op de foto was gezet. In een reactie laat de man weten dat hij inziet dat hij gevaarlijk heeft gehandeld en dat voortaan niet meer gaat doen. Tijs hoopt op meer van dit soort reacties.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: