Gemeente maakte fout, maar Bedrijventerrein De Klomp komt er wel

EDE - De Raad van State heeft de gemeente Ede woensdag een tik op de vingers gegeven.

Op 23 maart vorig jaar besloot de gemeenteraad het bestemmingsplan dat het bedrijventerrein De Klomp mogelijk moet maken, goed te keuren. Twee omwonenden en een bedrijf waren het daar niet mee eens. De rechters van de Raad van State geven hen deels gelijk.

Fout gemeente Ede

Voordat een bestemmingsplan kan worden gewijzigd, moeten die plannen onderbouwd worden. De gemeente moet daarmee onder andere laten zien dat er wel behoefte is aan zo'n nieuw bedrijventerrein. De bezwaarmakers waren het er niet mee eens dat het bedrijventerrein voorziet in een behoefte en spanden daarom een zaak aan bij de Raad van State.

Ede moet betalen

Die Raad zegt nu dat de bezwaarmakers gelijk hadden dat de gemeente Ede haar plannen niet voldoende had onderbouwd. Toch mag het bedrijventerrein er komen van de rechters. In de rechtszaal heeft de gemeente Ede namelijk wel duidelijk kunnen maken dat er behoefte is aan het bedrijventerrein De Klomp.

De kosten die de bezwaarmakers maakten, bijvoorbeeld omdat ze aanvullend onderzoek hebben laten doen, moeten betaald worden door de gemeente Ede, omdat de rechter vindt dat zij terecht in beroep gingen tegen het besluit van de gemeente.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede
Deel dit artikel: