Auto over de kop, bestuurder neemt de benen

DIDAM - Een automobilist is dinsdagavond laat over de kop gegaan op de Doesburgseweg in het buitengebied van Didam. Toen de politie arriveerde werd niemand aangetroffen bij de auto. De vermoedelijke bestuurder werd later op de avond, twee kilometer verderop aangehouden door de politie.

Iets na 23.00 uur sloeg een weggebruiker alarm. Hij zag een auto op de kop in de berm liggen, maar trof niemand aan in het voertuig. De politie is meteen begonnen met zoeken naar een bestuurder. Voor de zekerheid werden ook twee ambulances en een traumahelikopter gealarmeerd. Die zijn onverrichter zake vertrokken. 

Total loss

Op de Doesburgseweg in Loil, ter hoogte van de kruising met de Weemstraat, werd een half uur later een man aangehouden. Hij liep langs de weg en gaf de indruk onder invloed van alcohol te zijn. De politie gaat er van uit dat hij de bestuurder is. Na een ademanalyse op het politiebureau is de man woensdagochtend weer naar huis gestuurd, aldus de politie.  Wat er uit die analyse is gekomen is niet bekend. De vermoedelijke bestuurder is een 38-jarige man uit Arnhem.

De auto is totaal loss en geborgen door een bergingsbedrijf.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Montferland Didam
Deel dit artikel: