Nieuws

Wie hangt eigenlijk de pijlen voor de avondvierdaagse op?

We hebben hem allemaal weleens gelopen; als kind of als ouder... de avondvierdaagse. Maar wie zorgt er nou voor de pijlen die de route aangeven? © Omroep Gelderland
ARNHEM - We hebben hem allemaal weleens gelopen; als kind of als ouder... de avondvierdaagse. Maar wie zorgt er nou voor de pijlen die de route aangeven?
In Arnhem is dat Bert Diekman. Al 25 jaar hangt hij voorafgaand aan de vierdaagse-avonden de bewegwijzering op. Dit jaar viert hij dus een jubileum. 
De tekst gaat verder onder de video:
Wie hangt eigenlijk de pijlen voor de avondvierdaagse op?

Van 's ochtends tot 's avonds

's Ochtends rond 8.00 uur gaat hij op pad om twee routes van 5 en 10 kilometer uit te zetten. Hij zoekt de routes zelf uit, er zit elk jaar wel een nieuwe bij, en zet de pijlen neer zodat de wandelaars weten waar ze naartoe moeten. Rond 13.00 uur 's middags hangen alle pijlen.
Voor de start om 18.00 uur fietst Diekman het parcours nog eens na en kijkt hij of alle pijlen nog goed hangen, want het gebeurt helaas ook weleens dat mensen lollig denken te zijn door pijlen om te draaien of te verwijderen. 
's Avonds als de eerste wandelaars weer binnen zijn, gaat hij op pad en haalt hij alle pijlen weer weg. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52