Burgemeester Van Asseldonk van Overbetuwe stopt volgend jaar

ELST - Burgemeester Toon van Asseldonk (64) van de gemeente Overbetuwe neemt volgend jaar afscheid. Dinsdag liet hij weten dat hij niet beschikbaar is voor een herbenoeming na zijn eerste termijn van zes jaar.

'Een blik op het verloop van mijn arbeidzame leven leert dat ik nooit (veel) langer dan een periode van zes jaar in dezelfde functie actief geweest ben. Na die periode ontstaat bij mij de behoefte om een andere weg in te slaan. Dat is ook nu het geval, ondanks het feit dat het ambt van burgemeester mij bijzonder veel uitdaging en voldoening gaf en geeft', licht hij zijn besluit toe.

Van Asseldonk weet nog niet wat hij na april gaat doen. 'Eerst ga ik even wat vrije tijd en rust nemen. Wat daarna op mijn pad komt zie ik dan wel.' De tijdige aankondiging van de burgemeester dat hij niet beschikbaar is voor herbenoeming, geeft de gemeenteraad van Overbetuwe ruim de tijd om een geschikte vervanger te vinden.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Elst
Deel dit artikel: