Stichting dreigt beelden inbreker online te zetten: 'Meld je vóór maandagmiddag'

ULFT - De verbijstering is groot bij Stichting Oersterk in Ulft, die dagbesteding voor (jong)volwassenen met een beperking biedt. Bij een inbraak is apparatuur en geld van cliënten buitgemaakt. Toch is er een lichtpuntje: de dader is gefilmd.

Volgens de stichting moet de inbreker tussen maandag 17.00 en dinsdag 08.30 uur hebben toegeslagen. De dader nam onder meer een televisie en twee spelcomputers mee.

'Dit raakt ons enorm'

Maar daar bleef het niet bij. 'Ook het geld dat onze cliënten gebruiken voor de dagelijkse bezigheden tijdens hun dagbesteding is gestolen. Net als het activiteitengeld van de kinderen die hier in het weekend komen logeren... Vreselijk!! Dit raakt ons (en onze cliënten en logeerkinderen) enorm', schrijft de stichting op haar Facebookpagina.

De dader is tijdens de inbraak gefilmd. 'Wij willen degene die hier verantwoordelijk voor is eerst de kans geven om zichzelf te melden bij de politie (0900-8844). Meld je vóór maandag 18 juni voor 12.00 uur. Doe je dit niet, dan zetten we de beelden online', dreigt de stichting.

Bond van wetsovertreders is woedend

De Bond van Wetsovertreders (BWO) reageert furieus. In een persbericht zegt BWO aangifte te zullen doen tegen Oersterk als die beelden online zet. 'De stichting maakt zich schuldig aan smaad en laster', vindt de bond.

De BWO heeft de stichting schriftelijk gesommeerd af te zien om de strafaangifte en civiele procedure te voorkomen.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oude IJsselstreek Ulft
Deel dit artikel: