Krakers weigeren te vertrekken uit oude ambtswoning Beuningen

BEUNINGEN - De oude ambtswoning van de gemeente Beuningen is gekraakt. Anderhalve week geleden trok een aantal krakers in de woning, die tot april bewoond werd door burgemeester Carol van Eert.

Sindsdien stond het huis leeg en trokken er mensen in. Vorige week sommeerde de gemeente de krakers het pand te verlaten. Zij kregen daarvoor twee dagen, maar er is niet geluisterd. De krakers zitten er nog altijd. 

Strafzaak

Een woordvoerder van de gemeente vertelt: 'Het Openbaar Ministerie heeft maandag een brief laten overhandigen door de politie, waarin staat dat een strafrechtelijke ontruiming zal volgen als zij niet over acht dagen vertrokken zijn.' Dat betekent dus dat er een strafzaak zal volgen wanneer de krakers weigeren te vertrekken. 

Er kan door de illegale bewoners nog een kort geding worden aangespannen bij de rechter, wanneer zij vinden dat zij wél rechtmatig gebruikmaken van de oude ambtswoning.

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Beuningen Beuningen Politie
Deel dit artikel: