Huishoudelijke hulp in Nijmegen kan naar TvO, akkoord Ede dichtbij

NIJMEGEN - De cliënten voor huishoudelijke hulp in Nijmegen van het failliete Vérian Care & Clean kunnen 'verhuizen' naar TvO Huishoudelijke Hulp BV. Dat heeft wethouder Bert Frings dinsdag na het college-overleg aan Wim van den Hoorn van FNV Zorg en Welzijn laten weten. Van den Hoorn is in zijn nopjes met het contract.

In Nijmegen kunnen door het akkoord zo'n 200 thuiszorgmedewerkers aan het werk, aldus de FNV'er. Het contract in Nijmegen gaat 1 juli in.

De onderhandelaar meldt dat een dergelijk akkoord in Ede op handen is. 'Ik verwacht dat dit woensdag rond is', zegt hij.

FNV Zorg en Welzijn dacht, samen met de andere bonden CNV Zorg en Welzijn en RMU, in een eerder stadium alle 1200 thuiszorgmedewerkers van Vérian bij TvO onder te kunnen brengen, maar stuitte op een tegenbod van Vérian die een doorstart wilde maken. Het leidde volgens Van den Hoorn tot 'oorlog'.

Zie ook: Strijd om thuiszorgmedewerkers Vérian: 'Het is gewoon oorlog'

De bonden wilden, legt Van den Hoorn uit, voor alle 4000 cliënten in 18 gemeenten, in voornamelijk de regio Nijmegen, één partij aanwijzen. Dat dreigt niet te lukken, omdat meerdere marktpartijen daar aan de slag willen. Van den Hoorn: 'Dat is onder meer in Druten, Berg en Dal en Wijchen het geval.'

Zie ook: Vakbond na faillissement Vérian: gemeenten, neem jullie verantwoordelijkheid

 

 

 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: