Berger maakte in drie uur A12 schoon: 'Nee, dat kon niet sneller'

ARNHEM - Na het ongeluk op de A12 waarbij maandag drie vrachtwagens betrokken waren, was de snelweg bij Arnhem bijna zeven uur afgesloten. Veel Facebookers vroegen zich af waarom dat zo lang moest duren. Omroep Gelderland ging deze dinsdag langs bij het bergingsbedrijf dat de troep kwam opruimen. Waarom duurde dat nou zo lang?

'Dat ligt niet alleen aan de berging', benadrukt Rob van Amerongen van het Arnhemse bergingsbedrijf Van Amerongen. 'De eerste prioriteit is altijd de slachtoffers.'

Twee rijstroken in de richting van Utrecht waren lange tijd afgesloten, zodat de traumahelikopter daar kon landen en ambulancemedewerkers hun werk konden doen.

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):

Deel van douche in boom

'Daarna krijgen we het onderzoek van de politie, die met een drone vliegen om alle sporen in beeld te brengen. En als die klaar zijn, dan kunnen wij aan de gang', vertelt Van Amerongen.

'Wij zijn ervoor om de rijbaan schoon te maken. En dat betekent; alles wat erop ligt, dat halen wij eraf. In dit geval was dat dus een trekker/oplegger, een kermisauto en een compleet podium dat achter de kermisauto hing waarvan de onderdelen overal over de weg lagen. Er hing zelfs een deel van een douche in een boom, om maar een indruk te geven', gaat hij verder.

Zie ook: Vraag naar inzet politie drones groter dan verwacht

Uitdagende klus

Na het ongeval was het dus een grote ravage op de snelweg. 'Wij hadden niet alleen de vrachtauto's, maar ook een heleboel lading die we moesten opruimen', legt Van Amerongen verder uit.

'Voor ons is dit natuurlijk gewoon werk en dit zijn voor ons hele leuke, uitdagende klussen. Als wij de kans krijgen om dit met acht man netjes op te lossen, dan vind ik het knap dat die mensen ook in een handomdraai beschikbaar zijn om die klus te klaren', besluit hij zijn verhaal.

Drie uur had de berger uiteindelijk nodig om alles op te ruimen en 'nee, dat kon niet sneller'.

Zie ook:

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem
Deel dit artikel: