'Borreltjes en hapjes gaan mee'; Eper Paardenvierdaagse viert 25-jarig jubileum

EPE - Deze week treden honderden ruiters, menners en paarden aan tijdens de 25e editie van de Eper Paardenvierdaagse. Desiree Craanen en Wilma Simonse doen al jaren mee met hun Friese paarden Tieme en Friso.

De twee ruinen - gecastreerde hengsten - vinden het heerlijk om vanuit de stal de wei in te kunnen rennen. 'Vandaag rijden we zonder het zadel en niet in een wagentje, want de koetsier kan pas morgen', vertelt Desiree Craanen.

Zij is de hartsvriendin van Wilma en allebei hebben ze net zoveel lol als de paarden zo zien. 'Friso is 5 jaar oud', vertelt Wilma, 'En Tieme is 11 jaar', vult Desiree aan.

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):

Dikke maatjes

'In principe hoort het zo dat de ruiter de baas is', zegt Wilma, 'ze luisteren heel goed, het zijn hele lieve paarden'. Maar kunnen de dieren ook goed met elkaar overweg? 'Ja het zijn dikke maatjes, ze staan thuis ook bij elkaar in de stal.'

Wat is nou leuker: op het paard rijden of in een rijtuig? 'Op het paard zelf rijden vind ik leuker', zegt Wilma. Maar woensdag worden de paarden ingespannen en gaan de dames in het karretje. 'En dat is gezellig, borreltjes en hapjes gaan mee', lacht Desiree.

Vrijdag is de laatste dag van de Eper Paardenvierdaagse. UIT met Esther staat donderdag in het teken van de Eper Paardenvierdaagse. Vrijdag zendt Omroep Gelderland  de intocht van de paardenvierdaagse van 19.15 tot 20.00 uur live uit op televisie. 

Zie hier de uitzending van UIT met Esther:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Epe Epe
Deel dit artikel: