Foppen fuseert met andere grote visverwerker

HARDERWIJK - Visverwerker Foppen in Harderwijk fuseert met het Volendamse visbedrijf Klaas Puul. Ze gaan samen verder onder de naam Dutch Seafood Company.

Alle banen bij de bedrijven blijven behouden, zo zeggen ze. De fusie moet nog wel worden goedgekeurd door de ondernemingsraad van Klaas Puul en de Autoriteit Consument & Markt (ACM). 

Foppen is vooral bekend van paling en zalm, terwijl Klaas Puul het van garnalen moet hebben. De gezamenlijke omzet van de bedrijven bedroeg vorig jaar zo'n 325 miljoen euro. De visverwerkers hopen de fusie in augustus te kunnen afronden.

Foppen kwam in 2012 in opspraak doordat de gerookte zalm van het bedrijf besmet was met salmonella. 23.000 consumenten raakten ziek en zeker vier mensen stierven. Uit onderzoek van Omroep Gelderland bleek dat Foppen in de jaren daarvoor ook al was beboet voor onhygiënische toestanden.

Zie ook: Dossier salmonellabesmetting Foppen

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Harderwijk Harderwijk
Deel dit artikel: