Calisthenicstoestel op Strandeiland nu al een succes

NUNSPEET - Op zaterdag 8 juni is tijdens de Aaltjesdagen in Harderwijk het nieuwe calisthenicstoestel dat sinds kort op het Strandeiland staat, officieel in gebruik genomen door wethouder Marcel Companjen.

Het idee voor het toestel kwam van Sander de Bruin en Nathan van Dompselaar, beiden mastertrainer calisthenics, wiens droom het was een sporttoestel voor jong én oud te plaatsen op één van de mooiste plekken van Harderwijk.

Nathan vertelt: 'Het toestel staat nu een paar weken op het strand en zowel volwassenen als kinderen maken goed gebruik van het toestel. Precies wat we beoogd hadden.' De

Gemeente Harderwijk ondersteunt initiatieven die een gezonde en actieve leefstijl stimuleren. Het toestel past volgens wethouder Companjen goed in de actieve en sportieve omgeving van het Strandeiland.

De realisatie van het toestel is bekostigd vanuit de gewonnen Gelderse prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit. De Provincie Gelderland reikt deze prijs iedere twee jaar uit aan een gebied in Gelderland dat een grote en bijzondere verandering heeft ondergaan.

Meer over dit onderwerp:
RTV Nunspeet Nunspeet Sport
Deel dit artikel: