Recordhouder Vierdaagse (86) kampt met blessures; deelname onzeker

NIJMEGEN - Het is hoogst onzeker of recordhouder Bert van der Lans dit jaar de Vierdaagse van Nijmegen loopt. De inmiddels 86-jarige Nijmegenaar deed vorig jaar voor de 70e keer mee.

Normaal gesproken traint de veteraan al niet veel, maar nu heeft hij nog helemaal niet gelopen. Tegen presentator Harm Edens vertelt Bert wat er allemaal aan de hand is. 'Het zit lichamelijk tegen. Eerst had ik te kampen met hielspoor en nu heb ik niersteen. De dokters zijn met me bezig, maar ik weet niet of ik aan de start kan verschijnen.'

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):

Aankomen is pas belangrijk

Bert van der Lans heeft zich wel ingeschreven voor de 30 kilometer. Vorig jaar liep hij die afstand samen met zijn kleinzoon, maar die is er dit jaar niet bij. Wel loopt de dochter van Bert de 40 kilometer. Bert vindt het niet erg als hij alleen loopt, want dan kan hij zijn eigen tempo bepalen. Ook heeft hij onderweg aanspraak genoeg, want de recordloper is inmiddels een echte bekendheid bij de Vierdaagse.

Presentator Harm Edens hoopt de 86-jarige te zien bij de start op dinsdag 17 juli. Daarop antwoordt Bert: 'Starten is belangrijk, maar aankomen op de vierde dag is nog veel belangrijker'.

Volgens marsleider Henny Sackers heeft de organisatie al wel een speciale medaille met cijfer 71 laten maken.

Een uitgebreide reportage over Bert vind je hier: 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: