Chaos op A12 vermoedelijk ontstaan door klapband

ARNHEM - De vrachtwagen die maandagmorgen op de A12 bij Arnhem door de vangrail in de middenberm reed, kreeg vermoedelijk een klapband. Dat zegt de politie. De weg was de hele middag dicht.

De vrachtwagen, met een man van 43 uit Deventer achter het stuur, kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste op een andere vrachtwagen. De aanhangwagen van deze tweede vrachtwagen raakte los en botste op een derde vrachtwagen, bestuurd door een 29-jarige man uit Nederhemert. 

De bestuurder van de tweede vrachtwagen, een man van 46 uit Utrecht, kwam bekneld te zitten. De brandweer heeft hem bevrijd. De man raakte zwaargewond, maar was wel aanspreekbaar. De andere twee bestuurders raakten lichtgewond.

Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur. De weg ging pas na zessen weer open. Door opruimwerkzaamheden en het onderzoek duurde het zolang. Er werd een drone ingezet om overzichtsfoto’s te maken van de situatie.

Zie ook: Verkeersinfarct Arnhem voorbij, A12 vrijgegeven

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Ongeval
Deel dit artikel: