BMX-zusjes na winst Bakoe eerst even langs bij oma in Wijchen

WIJCHEN - Het was een weekend waar de zusjes Laura en Merel Smulders uit Horssen tot dan toe alleen van konden dromen. Het podium kleurde afgelopen zaterdag oranje, op het WK BMX in Bakoe, Azerbeidzjan. De zusjes stonden fier naast elkaar. Laura op 1 en Merel op 2.

De derde plek werd ingenomen door de eveneens Gelderse Judy Baauw uit Zoelmond (bij Buren). De zusjes Smulders zijn inmiddels weer in Nederland. Er stonden enkele bezoekjes op het programma. Hun oma uit Wijchen kon daarbij niet worden overgeslagen. 

Tekst loopt de video:

Ze vinden het zelf nog een beetje onwerkelijk: de dubbelslag die de 24-jarige Laura en de vijf jaar jongere Merel uit Horssen behaalden op de BMX-baan van Bakoe. Laura Smulders greep het goud, terwijl Merel verrassend het zilver veroverde. Een ongekend succes voor het Nederlandse BMX. 

Overigens werd Suéla Ruitenga uit Nijkerk ook wereldkampioene, zij in de cruiserklasse tussen de 17 en 29 jaar. Een bijzondere prestatie omdat zij aan diabetes lijdt. Ze behaalde ook brons in de categorie boven de 25 jaar.

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: