Vader Anne Faber: 'Eigenlijk zou ik dader zelf willen straffen'

ARNHEM - 'Eigenlijk zou ik het recht willen hebben om de dader zelf te mogen straffen.' Dat zei de vader van de vermoorde Anne Faber dinsdag in zijn slachtofferverklaring. Zelf heeft hij geen zin meer om te leven, maar hij moet door, aldus Wim Faber.

'Ik lig nachten wakker van de gruwelijkheden die door mijn hoofd spoken. Welke straf ook wordt opgelegd, het gaat niet voldoen aan mijn gevoel voor rechtvaardigheid', stelt Wim Faber.

De ouders en broer van Anne Faber lazen in de rechtbank in Utrecht slachtofferverklaringen voor. Op verzoek van de familie was verdachte Michael P. daarbij niet aanwezig. Ze willen niet met hem geconfronteerd worden. P. kon de verklaringen via een videoverbinding vanuit een andere ruimte volgen.

Herkende het lichaam nauwelijks

Moeder Elze Faber vertelde over de grote spanningen en stress vanaf het moment van de verdwijning van haar dochter. Ze herkende het lichaam van haar dochter nauwelijks toen ze het te zien kreeg. 'We zijn nu bij je, nu ben je veilig', zei ze tegen Anne.

'Familie nooit meer compleet'

'De familie zal nooit meer compleet zijn. Anne heeft niets verkeerd gedaan of gezegd. HIJ is schuldig', benadrukt Elze Faber. 'Hij is in staat in te spelen op de emoties van anderen en kan hen daardoor bespelen en misleiden.'

'Ik wil niet dat Michael P. ooit vrijkomt. Eigenlijk zou hem levenslang in combinatie met dwangverpleging moeten worden opgelegd, maar dat is wettelijk onmogelijk', weet de moeder van Anne Faber. Zij pleit daarom voor 30 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Ook al zal behandeling volgens haar niet helpen.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: