De Graafschap direct aan de bak tegen Feyenoord, Vitesse ontvangt FC Groningen

ARNHEM - De Graafschap begint de rentree in de eredivisie direct met een prachtig affiche. De club uit Doetinchem ontvangt Feyenoord. Vitesse neemt het thuis op tegen FC Groningen.

De Eredivisie gaat op vrijdag 10 augustus weer van start. De twee Gelderse clubs, Vitesse en De Graafschap, komen beide op zondag 12 augustus voor het eerst in actie. Vitesse begint in de eigen GelreDome tegen FC Groningen. Met de Rus Leonid Slutsky staat er een nieuwe trainer voor de groep in Arnhem. Het is de eerste Rus die trainer wordt in de eredivisie.

Bezoek uit Rotterdam

De Graafschap dwong via de play-offs zijn terugkeer naar de Eredivisie af. De ploeg van trainer Henk de Jong begint op eigen De Vijverberg met een wedstrijd tegen bekerwinnaar Feyenoord (14:30 uur). In de eerste divisie zal NEC het seizoen in eigen huis aftrappen tegen SC Cambuur. Afgelopen seizoen eindigden de Nijmegenaren teleurstellend als derde achter Jong Ajax en Fortuna Sittard. In de play-offs om promotie ging het daarna mis tegen FC Emmen. 

Gelderse derby

De Gelderse derby's voor het nieuwe seizoen zijn ook bekend. Kort voor de kerstdagen, op zondag 23 december, ontmoeten De Graafschap en Vitesse elkaar in Doetinchem. De allerlaatste speelronde op zondag 12 mei is het decor voor de tweede confrontatie, maar dan uiteraard in Arnhem. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Deel dit artikel: