Nieuws

'Vier wethouders voor Culemborg'

Culemborg moet vier wethouders krijgen, die elk in deeltijd gaan werken. Dat stelt formateur Jan Greeven voor. © Google Street View
CULEMBORG - Culemborg moet vier wethouders krijgen, die elk in deeltijd gaan werken. Dat stelt formateur Jan Greeven voor.
Volgens hem is een college met Joost Reus (GroenLinks), Monica Wichgers (Culemborg van Nu), Collin Stolwijk (D66) en een vierde wethouder van óf het CDA óf ChristenUnie het meest geschikt. De acht fracties in de gemeenteraad, die nog meewerken aan het raadsprogramma, gaan in gesprek met de twee kandidaten van die partijen, Daniël Jumelet van de ChristenUnie en Simon Buwalda van het CDA.
Buwalda is een onbekende in Culemborg. Hij is nu raadslid in Zaltbommel en was sinds januari 2016 wethouder in die stad. Het CDA keerde na de verkiezingen niet terug in het college van Zaltbommel. 
Donderdag moet bekend worden welke vier kandidaten daadwerkelijk worden voorgedragen. Twee weken later moet over de benoeming een definitief besluit worden genomen. Dan wordt ook het raadsprogramma Ruimte voor de stad vastgesteld.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52