Ouders Anne Faber mijden confrontatie met Michael P.

ARNHEM - De ouders en broer van Anne Faber lezen vanmorgen voor de rechtbank in Utrecht slachtofferverklaringen voor op dag twee van de rechtszaak. Maandag startte de strafzaak tegen Michael P. en vandaag wordt duidelijk welke straf de officier van justitie tegen hem eist.

Op verzoek van de familie Faber is Michael P. niet aanwezig wanneer zij de slachtofferverklaringen voorlezen. Ze willen niet geconfronteerd worden met de 27-jarige man die hun dochter en zus om het leven bracht. P. kan de verklaringen via een videoverbinding volgen vanuit een andere ruimte. Wanneer de rechtbank de verklaringen van de nabestaanden heeft gehoord mag Michael P. als laatste spreken. Daarna zal de officier van justitie de eis tegen de man uitspreken.

Anne Faber werd geboren in Arnhem en groeide op in Elst. Ze verdween op 29 september tijdens een fietstochtje in de omgeving en werd twee weken later dood aangetroffen in een bos in Zeewolde. 

Verslaggever Riks Ozinga van RTV Utrecht twittert vanuit de rechtbank.

Zie ook: 'Grote kans op herhaling bij Michael P.'

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Elst
Deel dit artikel: