Oude IJssel Concert vindt toch doorgang

DOETINCHEM - Het Oude IJssel Concert, dat dit jaar onderdeel uitmaakt van festival Buitengewoon, gaat toch door. Het is de organisatoren gelukt om het kostenplaatje rond te krijgen, nadat de financiering eerder een heikel punt bleek en doorgang op de tocht stond.

'Het is tot stand gekomen doordat alle leveranciers wat water bij de wijn doen', aldus organisator Hans-Peter Helder. 'En wij als organisatie ook.' De organisatoren belden rond en vroegen of leveranciers goedkoper spullen konden leveren. Velen gingen daar mee akkoord. 'Het is gunnen, omdat ze vaker met ons werken', stelt Helder.

Nog niet alles rond 

De organisator houdt er gemixte gevoelens aan over. 'Aan de ene kant ben ik wel blij dat het doorgaat, maar aan de andere kant is het jammer dat je iedereen onder druk moet zetten om budgetten neer beneden te stellen.' De organisatie heeft nog niet alles rond en levert zelf ook in. 'We zijn nog bezig met het zoeken van een paar sponsoren, maar dat risico hebben we bij onszelf neergelegd.'

Meezingers

Nu het concert doorgaat, verwacht de organisator dat het net als vorig jaar weer veel bekijks gaat trekken. 'Het wordt uitgebreider als vorig jaar. Muzikaal wordt het heel erg leuk en er komt echt een grote band te staan', stelt Helder. Hij wil de headliner nog niet verklappen, maar wel dat het publiek flink kan meezingen met de line-up: 'Het is heel breed, van Ramses Shaffy tot André Hazes.'

De organisator wil nog niet vooruitblikken op een derde editie. 'Je moet eerst nog een keer laten zien wat de kracht van zo'n evenement is. En pas dan weer met alle partijen om tafel zitten.' Het Oude IJssel Concert wordt zaterdagavond 7 juli gehouden in Doetinchem.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem REGIO8 Doetinchem Cultuur
Deel dit artikel: