Vijftal overvalt man (62) in huis in Arnhem

ARNHEM - Vijf mannen overvallen op donderdagmorgen 31 mei een man in zijn woning in de Bakkerstraat in Arnhem. De man van 62 doet de voordeur open, nadat hij via de intercom heeft gehoord dat er een pakketje voor hem is.

Het slachtoffer heeft geen argwaan, want hij verwacht post uit Duitsland.

De bewoner ziet vijf mannen de trap op lopen. Dat vindt hij vreemd, maar misschien komen op hetzelfde moment van aanbellen bezoekers voor de bovenbuurman. 

Het is rond 8.00 uur.

Dan dringt de waarheid tot hem door. Een van de vijf zegt duidelijk en in accentloos Nederlands: 'Dit is een overval.' 

De tekst gaat verder onder de video.

Meerdere kledingstukken

Hij heeft een stevig tot dik postuur, de bewoner vermoedt dat de man meerdere kledingstukken draagt. De overvaller heeft een bol gezicht, is even lang als de bewoner, namelijk rond de 1 meter 85. De overvaller draagt een rood dan wel oranje jack, een zwarte capuchon over zijn hoofd en heeft een donkere huidskleur.

Deze man richt van dichtbij een vuurwapen op zijn slachtoffer. Maar de man verzet zich en er ontstaat een worsteling. De bewoner moet dit bezuren met een klap in zijn nek, een trap in zijn onderrug en een klap tegen zijn rechter bovenarm. 

Daarbij blijft het. Het kwintet verlaat de bovenwoning. Het slachtoffer loopt naar beneden om te kijken waar ze naartoe gaan. Hij blijft onderaan de trap staan en gaat zitten. Hij besluit de politie te bellen. 

De politie beschikt over camerabeelden waarop de vijf mannen zijn te zien.

Signalement

Twee van de vijf overvallers zijn licht getint, hebben een slank postuur en zijn ongeveer 1 meter 70 lang. Twee andere overvallers hebben een donkere huidskleur, van wie een dus een rood of oranje jack aan heeft en een zwarte capuchon over zijn hoofd heeft. De andere was helemaal in het zwart gekleed. Dan is er nog een vijfde verdachte met een grijs joggingjasje en een pet.

Kunt u de politie helpen de zaak op te lossen, belt u dan 0800-6070 of als u anoniem wilt blijven 0800-7000.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Bureau GLD
Deel dit artikel: