'Mijd Arnhem': verkeersinfarct in regio na ongeluk op A12

ARNHEM - Automobilisten in en om Arnhem zullen tot na de avondspits last hebben van flinke files en vertragingen, als gevolg van een groot ongeluk op de A12 met vrachtauto's. Daarbij zijn drie gewonden gevallen. Eén van hen is er ernstig aan toe, meldt de politie. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten Arnhem te mijden.

Door het ongeluk is de snelweg vanuit Ede richting Arnhem dicht. De andere kant op is de weg ook deels afgesloten, zodat hulpdiensten in de buurt van het ongeluk kunnen komen. De snelweg zit volgens Rijkswaterstaat dicht tot 19.00 uur vanavond.

Lees voor alle actuele informatie hier verder: Verkeersinfarct Arnhem: A12 dicht tot 19.00 uur na zwaar ongeluk

Rijkswaterstaat heeft de vangrail tussen de weghelften opgeknipt om verkeer weg te laten rijden. Ook werden automobilisten via de vluchtstrook teruggeleid.

Tekst loopt door onder de foto.  

Een motoragent dirigeert personenauto’s via de vluchtstrook van de snelweg. Foto: Omroep Gelderland

Naast grote drukte op de A12 richting Arnhem, staat het ook vast op de A50 vanuit Apeldoorn richting Arnhem. Ook vanuit Doesburg liep het vast op de A348, richting het Velperbroekcircuit.

Verkeer wordt aangeraden om te rijden of hun reis uit te stellen. Ook op provinciale wegen is het druk en rijdt het langzaam, zoals op de N224 tussen Arnhem en Ede en de N311 tussen Schaarsbergen en Otterlo.

Foto: Omroep Gelderland

Foto: Omroep Gelderland

Foto: Omroep Geldelrand

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Ongeval Verkeer
Deel dit artikel: