Nieuws

Agressieve bijthond Harderwijk geen zaak voor politie

De eigenaar van de hond die zondagavond zelf werd aangevallen wordt niet door de politie vervolgd. Een andere man werd bij het bijtincident ook aangevallen. Een woordvoerder van de politie legt uit dat, mocht de zaak verder worden opgepakt, dit bij de gemeente ligt. © News United
De eigenaar van de hond die zondagavond zelf werd aangevallen wordt niet door de politie vervolgd. Een andere man werd bij het bijtincident ook aangevallen. Een woordvoerder van de politie legt uit dat, mocht de zaak verder worden opgepakt, dit bij de gemeente ligt.
Twee honden raakten met elkaar in gevecht. Toen de eigenaar van de pitbull-achtige hond de dieren uit elkaar wilde halen, met hulp van het andere baasje, keerde de bull zich tegen hen.
De eigenaar liep vrij heftige verwondingen op, de andere man raakt ook gehavend. Beiden zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Geen politiezaak

Omdat geen sprake is van kwade opzet, is het geen politiezaak. Mocht het tot een zogenoemde 'bestuurlijke zaak' komen, dan handelt de gemeente dit af. Die kan bijvoorbeeld onderzoek naar de hond eisen. Een rechter moet dan eventueel bepalen of de hond wordt afgemaakt.