Nieuws

Verkeersinfarct Arnhem voorbij, A12 vrijgegeven

ARNHEM - De A12 is maandag in de richting van Arnhem urenlang dicht geweest tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg. Er was een ongeluk gebeurd met meerdere vrachtwagens. Rijkswaterstaat gaf de weg na zessen weer vrij. Door het ongeval stond het verkeer rond Arnhem muurvast.
Een vrachtwagen, die in de richting van Utrecht reed, schoot aan het begin van de middag door de vangrail. De truck kwam aan de andere kant van de weg terecht en kwam in botsing met een andere vrachtwagen. De chauffeur van de laatste vrachtwagen raakte zwaargewond. Een derde vrachtwagen raakte ook betrokken bij de botsing. De chauffeurs van deze en de eerste vrachtwagen zijn gewond geraakt.
Persfotograaf Luciano de Graaf was bij het ongeluk:

Lang dicht door onderzoek

De weg zat lang dicht. Dat had vooral te maken met het onderzoek naar het ongeluk dat veel tijd in beslag nam. Omrijden kan via Nijmegen, meldt de ANWB. Dat betekent via de A50, A15 en A325. 
Debby van Slegtenhorst van Rijkswaterstaat: 
De A12 is maandag in de richting van Arnhem urenlang dicht geweest tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg. Er was een ongeluk gebeurd met meerdere vrachtwagens. Rijkswaterstaat gaf de weg na zessen weer vrij. Door het ongeval stond het verkeer rond Arnhem muurvast. © Google Maps
Verslaggever Marvin Hop ziet hoe het verkeer wordt weggeleid:
Verkeersinfarct Arnhem voorbij, A12 vrijgegeven
Eén van de mensen in de file is Kim van de Zand, die dit filmpje maakte:
In de file op de A12
In de regio ontstaan lange files, zoals hier op de A50:
Foto's: Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!