Nieuws

Parachutiste overleden na mislukte landing in Teuge

De 19-jarige parachutiste die zaterdagmiddag zwaargewond raakte bij een mislukte landing in Teuge, is aan haar verwondingen overleden. Dat meldt het Nationaal Paracentrum Teuge maandag. © News United/Stefan Verkerk
TEUGE - De 19-jarige parachutiste die zaterdagmiddag zwaargewond raakte bij een mislukte landing in Teuge, is aan haar verwondingen overleden. Dat meldt het Nationaal Paracentrum Teuge maandag.
Het ging mis in een weiland achter een boerderij aan de Zandenallee, op een kilometer afstand van vliegveld Teuge. Ooggetuigen zagen dat de parachute wel gewoon openging, maar dat het slachtoffer voorover op haar buik landde. Daarbij kwam ze ook met haar hoofd op de grond terecht.
De vrouw werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Daar is ze zondag overleden, zegt directeur Simon Woerlee.
De Luchtvaartpolitie en de ongevallencommissie van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart hebben het ongeval in onderzoek.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52