Nieuws

Vechtende voetbalclubs MEC'07 en SCR op matje bij burgemeester

Voetballers van MEC'07 uit Maurik en SCR uit Rijswijk gingen zondagavond met elkaar op de vuist in het Gelderse Rijswijk. Vier personen zijn aangehouden. Burgemeester Jan de Boer van de gemeente Buren zit deze maandagavond al met de voorzitters van beide clubs om de tafel over het incident. © Flickr/Shirley de Jong
MAURIK - Voetballers van MEC'07 uit Maurik en SCR uit Rijswijk gingen zondagavond met elkaar op de vuist in het Gelderse Rijswijk. Vier personen zijn aangehouden. Burgemeester Jan de Boer van de gemeente Buren zit deze maandagavond al met de voorzitters van beide clubs om de tafel over het incident.
De clubs laten weten dat ze donderdagavond met elkaar in gesprek gaan en vrijdagochtend met een verklaring komen. De politie is nog op zoek naar getuigen.
De tekst gaat verder onder de reportage.
Vechtende voetbalclubs MEC'07 en SCR op matje bij burgemeester

KNVB verontwaardigd

De KNVB reageert verontwaardigd: 'Dit heeft niets met sport te maken. Zulke uitspattingen van geweld veroordelen wij natuurlijk', aldus een woordvoerder. 'Omdat dit buiten het speelveld gebeurde is het een politiezaak, geen zaak voor ons. Maar het kan nog zijn dat één van de clubs aangifte doet bij de KNVB. Dan gaan wij ons er wel actief mee bemoeien.'

'Als een rode lap op de stier'

Het gedegradeerde MEC uit Maurik kwam terug van een wedstrijd en werd opgewacht door leden van het rivaliserende SCR Rijswijk, dat de degradatie wilde 'vieren', zegt bestuurslid Patrick van der Velden van SCR. Dat was de spreekwoordelijke 'rode lap op de een stier'. Leden van MEC verhaal halen in Rijswijk, wat uitliep op een handgemeen. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht vanwege hun verwondingen, meldt de politie Tiel. De politieheli werd ingezet voor het volgen van een auto van een verdachte.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!