Goud! De droom van Esmee Anne werd werkelijkheid

ULFT - Bijna vier jaar lang trainde Esmee Anne de Meulmeester voor haar ultieme droom: zwemmen in het buitenwater en ook nog eens goud winnen. Het was een moeilijke droom, maar zondag lukte het tijdens de zwemtocht door de Oude IJssel in Ulft.

De 19-jarige Esmee Anne de Meulmeester uit Giesbeek heeft epilepsie en wilde dolgraag in het buitenwater zwemmen. Maar dat is een combinatie die niet zomaar samen gaat. Daarom trainde ze jaren met haar trainster Ilse en haar buddy Joyce om ervoor te zorgen dat het toch ging lukken.

Als een speer

En Esmee Anne liet zien dat ze het geweldig vond, ze ging als een speer in het buitenwater. Zelfs zo hard dat Joyce het moeilijk kreeg om haar bij te houden. Uiteindelijk kwamen de twee ongeveer tegelijk over de finish en was het goud voor Esmee Anne, als eerste vrouw, binnen. Daar kwam nog bovenop dat Esmee Anne ook nog eens als derde van iedereen over de finish kwam. Zo won ze ook nog een bronzen medaille. 

Wil je zien hoe Esmee Anne en Joyce deze tocht beleefden? Kijk dan hieronder haar race terug.

Hele uitzending terugkijken?

Het programma Gelderland Sport maakte gister een hele uitzending rondom de Oude IJssel zwemtocht. Die uitzending kun je hier terugkijken.

Zie ook: De droom van Esmee Anne is een moeilijke...

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!