Nieuws

Vechtpartij tussen twee voetbalclubs: vier aanhoudingen

Voetballers van twee voetbalclubs gingen zondagavond met elkaar op de vuist in het Gelderse Rijswijk. Vier personen zijn aangehouden. Het degraderende MEC uit Maurik kwam terug van een wedstrijd en werd opgewacht door leden van het rivaliserende SCR Rijswijk, dat de degradatie wilde 'vieren', zegt bestuurslid Patrick van der Velden van SCR.
MAURIK - Voetballers van twee voetbalclubs gingen zondagavond met elkaar op de vuist in het Gelderse Rijswijk. Vier personen zijn aangehouden. Het degraderende MEC uit Maurik kwam terug van een wedstrijd en werd opgewacht door leden van het rivaliserende SCR Rijswijk, dat de degradatie wilde 'vieren', zegt bestuurslid Patrick van der Velden van SCR.
Na de provocatie gingen leden van MEC verhaal halen in Rijswijk, wat uitliep op een handgemeen. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht vanwege hun verwondingen, meldt de politie Tiel. De politieheli  werd ingezet voor het volgen van een auto van een verdachte.

'Opgewacht met fakkels'

Naast gevechten zou iemand met een auto op mensen zijn ingereden. Tegen de Gelderlander zegt penningmeester Martin de Wit van MEC: 'Ze stonden ons bij de rotonde op te wachten met spandoeken en fakkels omdat we gedegradeerd zijn. Er stonden selectiespelers van Rijswijk bij.' 
Een poging van het bestuur de spelers van MEC tegen te houden mislukte, waarna het uitliep op een vechtpartij.
SCR laat aan Omroep Gelderland weten dat de club zich richt op het politieonderzoek. De club wil de gemoederen nu graag weer tot bedaren laten komen. 'Het is niet leuk wat er is gebeurd', zegt penningmeester Patrick van der Velden maandagochtend tegen presentator Nieke Hoitink:
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52