Nieuws

Basisschool Barneveld komende dagen dicht vanwege brand

In de Ds J. Fraanjeschool aan de Lijsterstraat in Barneveld woedde zaterdagavond een uitslaande brand. De brandweer was op volle sterkte aanwezig. © Omroep Gelderland
BARNEVELD - In de Ds J. Fraanjeschool aan de Lijsterstraat in Barneveld woedde zaterdagavond een uitslaande brand. De brandweer was op volle sterkte aanwezig.
Brandweermannen baanden zich een weg naar binnen en bestreden van daaruit het vuur. Inmiddels zijn de vlammen gedoofd. Hoewel de brand zich heeft beperkt tot een gemeenschappelijke ruimte in het midden van de school, is de rook ook in de lokalen terechtgekomen.
Beelden van de brand (tekst gaat verder onder de video):
Basisschool Barneveld komende dagen dicht vanwege brand

School blijft de komende dagen dicht

Een woordvoerder van de brandweer verwacht dat de school de komende dagen dichtblijft. 'De brandschade moet worden hersteld en het gebouw moet worden schoongemaakt', legt hij uit.
Volgens een cameraman ter plaatse gaven buurtbewoners aan dat het al de hele avond onrustig was rond de basisschool. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.
Op het adres aan de Lijsterstraat zitten meerdere scholen bij elkaar. De melding van de brand kwam even na 23.00 uur. De Barneveldse Krant schrijft dat er geen asbest is vrijgekomen. De laatste delen van het kankerverwekkende spul zijn in 2012 uit het pand gehaald.

Nieuwbouw

De locatie van de Fraanjeschool aan de Lijsterstraat staat op de nominatie om gesloopt te worden. Op de plek van het naastgelegen oude schoolgebouw van de Eben-Haëzerschool moet volgend jaar een nieuw pand verrijzen.
'Het zal nog even duren voordat de nieuwbouw gerealiseerd is. Tot die tijd blijven we graag gebruikmaken van de huidige school', aldus directeur Gijs Nieuwenhuis in de Barneveldse Krant.
De Fraanjeschool telt ongeveer 460 leerlingen en beschikt over 19 lokalen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl