TEC uit Tiel degradeert naar Derde Divisie, na nipte winst op Scheveningen

Coach Van den Berk van TEC.
Het was erop of eronder voor TEC uit Tiel zaterdagavond. Bij winst mocht de voetbalclub blijven spelen in de Tweede Divisie, bij verlies volgde degradatie naar de Derde Divisie. Het werd het laatste. © RegioTV Tiel
TIEL - Het was erop of eronder voor TEC uit Tiel zaterdagavond. Bij winst mocht de voetbalclub blijven spelen in de Tweede Divisie, bij verlies volgde degradatie naar de Derde Divisie. Het werd het laatste.
TEC won thuis van Scheveningen met 2-1, maar dat was na een eerdere 2-0 verlies uit in Scheveningen niet genoeg om te voorkomen dat de ploeg degradeert. Scheveningen daarentegen, verwisselt de Derde voor de Tweede Divisie.

Degradatie voorkomen

De ploeg uit Tiel eindigde afgelopen seizoen niet op een veilige plek in de eindstand van de Tweede Divisie en moest daarom via de extra wedstrijden proberen degradatie te voorkomen. De laatste match was tegen Scheveningen.
Kijk hier naar een interview dat RegioTV Tiel had met coach Frits van den Berk:
In de return stonden de Tielenaren zaterdagavond na één helft op een 2-0 voorsprong. Dat zou verlenging betekenen. In de 87e minuut leek het erop dat de bal de doellijn overging om vervolgens door de keeper te worden weggewerkt - 3-0 dus, maar daar dacht de scheidsrechter anders over. Het bleef 2-0.

Rode kaart en penalty

Enkele minuten later zetten de Zuid-Hollanders één van de weinige aanvallen van de avond in, die wel meteen raak was. Tot overmaat van ramp voor de Tielenaren kreeg doelman Van der Sman in de 93e minuut een rode kaart. De daaropvolgende penalty werd door Scheveningen niet benut.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl