Nieuws

Zangeres Laura van Kaam weer terug na heftige behandelperiode

Laura tijdens één van haar behandelingen.
Het was misschien wel de 'allerheftigste behandeling' die zij tegen haar depressie kon krijgen, maar zangeres Laura van Kaam uit Ulft ging er nog een keer vol voor, in een poging die ziekte die haar teistert eronder te krijgen. En ze is niet ontevreden over het resultaat. © Laura van Kaam
ULFT - Het was misschien wel de 'allerheftigste behandeling' die zij tegen haar depressie kon krijgen, maar zangeres Laura van Kaam uit Ulft ging er nog een keer vol voor, in een poging die ziekte die haar teistert eronder te krijgen. En ze is niet ontevreden over het resultaat.
'Het was even wat stil vanuit mijn kant', begint de 19-jarige zangeres haar verhaal op Instagram. Ze legt uit dat zij na alle behandelingen en medicatie die zij al probeerde, uiteindelijk de keuze maakte om electroconvulsietherapie te ondergaan. Een loodzware behandeling. 
Omdat Laura een tijd geleden open kaart speelde over de depressiviteit waar zij mee worstelt, wil zij ook nu eerlijk en open zijn over hoe het met haar gaat. En wat Laura wil delen, is positief. 'Ik mag melden dat ik erop vooruit ben gegaan, ik lach weer, heb geen gesloten afdeling meer nodig' schrijft zij.

Eindelijk weer spelen

Laura vervolgt: 'Ik zit hier nu vrijwillig, zodat ik de ondersteuning krijg die ik na alles nog wel nodig heb. Donderdag speel ik voor het eerst weer voor publiek, een kleine klus, waar ik écht zin in heb! Ik vecht en ik vecht, met de steun van al mijn lieve vrienden en fantastische familie. Maar ook met jullie steun, die óók veel met mij doet, dank daarvoor.' 
De zangeres wil niet 'het meisje met die ernstige depressie' zijn: 'Ik ben gewoon Laura, Laura van Kaam.' Ze hoopt vooral dat zij nu weer verder kan met waar ze zoveel energie uit haalt: muziekmaken. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl