Nieuws

Vraag naar inzet politie drones groter dan verwacht

Er blijkt veel meer behoefte te zijn aan het gebruik van drones binnen de politie dan gedacht. De vliegende camera's worden onder andere ingezet na ongevallen of een misdrijf om een gebied in kaart te brengen. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Er blijkt veel meer behoefte te zijn aan het gebruik van drones binnen de politie dan gedacht. De vliegende camera's worden onder andere ingezet na ongevallen of een misdrijf om een gebied in kaart te brengen.
In het eerste half jaar van een proef werden 118 aanvragen gedaan voor een dronevlucht. Uiteindelijk zijn er 79 vluchten gemaakt door speciaal daarvoor opgeleide agenten. De proef met het inzetten van drones wordt vanwege de infrastructuur gehouden in Oost Nederland. Er kan geoefend worden in en boven grote steden, platteland, snelwegen en grote natuurgebieden.

Drones in toekomst mogelijk ingezet bij opsporing

Drones kunnen makkelijker en sneller worden ingezet dan de dure politiehelikopter. Het is de bedoeling dat in de toekomst drones ook ingezet worden bij andere taken van de politie, zoals opsporing en handhaving. De proef duurt nog een half jaar, daarna wordt er geëvalueerd.
Vraag naar inzet politie drones groter dan verwacht
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl