Nieuws

Nieuwe gemeente West Betuwe krijgt woordmerk als logo

Het winnende logo
Het logo van de nieuwe gemeente West Betuwe is een woordmerk. Dit logo kreeg de meeste stemmen van inwoners van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Deze gemeenten gaan per 1 januari 2019 op in West Betuwe. © West Betuwe
GELDERMALSEN - Het logo van de nieuwe gemeente West Betuwe is een woordmerk. Dit logo kreeg de meeste stemmen van inwoners van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Deze gemeenten gaan per 1 januari 2019 op in West Betuwe.
In mei konden inwoners van 4 jaar en ouder stemmen voor het nieuwe logo. Ze konden kiezen uit twee logo's: een logo met een bloem en het logo met een woordmerk. De laatste won nipt: 55 tegen 45 procent.
Het verliezende logo (tekst gaat door onder de afbeelding):
In totaal brachten 1622 inwoners hun stem uit. De jongste stemmer was 4 jaar, de oudste 97 jaar. Ruim 25 procent is 12 jaar of jonger.
Het woord 'West' in het gekozen logo is opgebouwd uit de vormen en kleuren van kersen, appels, bloesem, bladeren en peren. Het woord 'Betuwe' is opgebouwd uit watergolven en staat voor de twee rivieren en de centrale ligging aan rijks- en spoorwegen. De 'W' en 'E' golven mee met het patroon in de achtergrond. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl