Nieuws

VIDEO: Vosje bij plas Meinerswijk komt op het picknickkleed: lief of ziek?

Still uit filmpje van Dieuwertje Smal
Op de grasveldjes bij de recreatieplas Meinerswijk bij Arnhem loopt een vosje rond dat buitengewoon tam overkomt. We kregen zelfs een filmpje van het dier dat bij bezoekers op het picknickkleed rondscharrelt.
ARNHEM - Op de grasveldjes bij de recreatieplas Meinerswijk bij Arnhem loopt een vosje rond dat buitengewoon tam overkomt. We kregen zelfs een filmpje van het dier dat bij bezoekers op het picknickkleed rondscharrelt.
De faunabeheerder van de gemeente Arnhem kent de vos, want die loopt er al een tijdje rond. Hij denkt dat het dier niet helemaal in orde is, omdat vossen normaal gesproken erg schuw zijn. Ook lijkt deze vos een beetje suf te zijn. 
Vosje bij plas Meinerswijk komt op het picknickkleed: lief of ziek?

Hondsdol?

Sommige mensen vragen zich af of het dier de besmettelijke ziekte hondsdolheid, ook wel bekend als rabiës, bij zich draagt. De faunabeheerder denkt van niet omdat het dier geen schuim om de mond heeft. Toch denkt hij wel dat het dier ziek is, al weet hij niet zeker of het een besmettelijke ziekte is. 
De faunabeheerder raadt mensen aan om afstand te houden en de gemeente te bellen zodra ze het vosje zien, want ze willen graag onderzoeken wat er met het dier aan de hand is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!