Nieuws

Eigenaren vakantiehuizen Epe hoeven niet te verhuren

Bewoners van vakantiewoningen in Epe hoeven hun huisjes niet twee derde van het jaar te verhuren. Dat heeft de Raad van State beslist in een langdurend conflict tussen de bewoners en de gemeente Epe. © Archief Omroep Gelderland
EMST - Bewoners van vakantiewoningen in Epe hoeven hun huisjes niet twee derde van het jaar te verhuren. Dat heeft de Raad van State beslist in een langdurend conflict tussen de bewoners en de gemeente Epe.
De gemeente wilde dat vakantieparken toeristen huisvesten. 
De gemeente Epe besliste in 2005 in een bestemmingsplan, waarin staat wat wel en wat niet mag, dat permanent wonen in vakantiehuisjes niet is toegestaan. Eigenaren mogen 120 dagen zelf in de huisjes wonen en de rest van het jaar moeten ze die aan vakantiegangers verhuren.
Epe moet nu terug naar de tekentafel, want na lang procederen door tientallen eigenaren, zet de Raad van State een streep door het gewraakte bestemmingsplan.
Woedende bewoners van vakantieparken in Epe lagen geruime tijd met de gemeente in de clinch. Dit leidde eind vorig jaar nog tot het bezetten van het gemeentehuis.
Epe krijgt een half jaar om het bestemmingsplan te herstellen.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl